Perquè és millor la dieta cetogènica?

La dieta cetogènica (o cetosi) és més efectiva en preservar la massa muscular que la dieta hipocalòrica de tota la vida i això la converteix en un tractament d’elecció.

La dieta cetogènica aconsegueix que, per cada 20kg de pes perdut, tan sols 1 kg sigui de massa muscular, és a dir, només el 5% del total de quilos perduts siguin de massa muscular, mentre que amb la dieta hipocalòrica, està demostrat que aquest percentatge augmenta al 25%, és a dir, perdem 5 vegades més massa muscular.


Per cada 20 kg de pes perdut, tan sols 1 kg sigui de massa muscular.


Per arribar a aquestes conclusions s’han realitzat diversos estudis i aquests han analitzat els efectes de la composició corporal i força muscular obtinguts després de perdre pes amb una dieta cetogènica baixa en greixos en pacients obesos usant tres mètodes d’estimació estandarditzats i validats: la Densitometria DEXA, la BIA (Bioelectrical Impedance Analysis) i la Pletismografia per desplaçament d’aire.

Una eina mèdica per tractar l’obesitat

Segons diversos estudis ja, la vella idea de perdre pes ràpidament amb dietes molt baixes en calories ha de ser reavaluada. Els resultats ens demostren que la dieta cetogènica és una eina mèdica molt eficaç per tractar l’obesitat, amb una baixíssima taxa d’efectes secundaris i sense efecte rebot.

Quan perds pes, és molt important analitzar la qualitat dels quilos perduts, ja que el que es busca és maximitzar la pèrdua de greix preservant al màxim la massa muscular, i amb el MétodoPNK® de PronokalGroup® per cada 20kg de pes perdut, només 1kg és de massa muscular.


La cetosi aconsegueix un descens ràpid, eficaç i segur arribant a aconseguir una reducció del 40% en la massa greix inicial, bàsicament en el greix visceral. Totes aquestes característiques ofereixen una major qualitat de pèrdua de pes i en mantenir la massa muscular, fan de la dieta cetogènica  el tractament d’elecció per a perdre pes.